NYA HOVÅS VÄXER I FRAMTIDEN

Arbetet med att på sikt vidareutveckla Nya Hovås har påbörjats och i början av sommaren fick man positivt planbesked. Hurra! Detta innebär att kommunen har gett tummen upp till den kommande utvecklingen för området.

HSB, Skanska Nya Hem och Next Step är tillsammans med Göteborgs Stad markägare av det så kallade trafikörat utmed 158:an. Den grönyta du rundar när du kommer söderifrån och tar av vid Brottkärrsmotet.

För att Stadsbyggnadskontoret ska kunna skapa sig en bild över vad man vill bygga inom det aktuella området skickar man in idéskisser. Tre nordiska arkitektkontor har varit med och tagit fram var sitt förslag med spännande innehåll.

Vi vill naturligtvis precis som tidigare arbeta helt transparant tillsammans med alla i närområdet, därför kommer vi inom kort att bjuda in till en workshop där vi vill veta vad ni har för övergripande önskemål kring området. Mer information kommer.

Nya Hovås kommer till liv - nya grannar på väg

Nu blir vi fler! Vi är i full gång att färdigställa våra nya butikslokaler och under året ser vi fram emot att välkomna ett flertal nya handlare till området. Systembolaget, trampolinparken Bounce och Pondus herrmode är några som valt att öppna sina verksamheter i Nya Hovås för att ge liv till vår vision om ”en småskalig blandstad i världsklass!”. En vision som blir verklighet både med hjälp av dig som kund och dig som kommersiell aktör.

Kodakhuset – hjärtat i Nya Hovås

Förutom att nya handlare flyttar in kommer flera av våra uppskattade och redan etablerade aktörer att växa sig större. Både Ica Hovås och Friskis & Svettis kommer att utvidgas och utvecklas i takt med att Nya Hovås växer. Bredvid Ica kommer Systembolaget (med uppfräschad grafisk profil) ta plats med ett nytt butikskoncept som bygger på produktfokus istället för volym och kundens behov i centrum. Friskis och Svettis, Systembolaget och Ica kommer alla att ligga i Kodakhuset (gamla Origohuset) som efter både ut- och ombyggnad kommer att bli hjärtat i Nya Hovås.

Vi lyssnar på er

Det som är speciellt med Nya Hovås är att vi från start engagerat er som bor och jobbar i området. Vi har bett om tankar, idéer och - kanske det viktigaste - lyssnat på era behov. T.ex. har ni fått tycka till om vilka butiker ni önskar och vilken närservice som är viktig.

Vill du också etablera dig här?

Området kommer stå helt klart 2020, men redan är intresset för att hyra in sig i lokalerna stort. Kul tycker vi! 90% av Kodakhuset är redan uthyrt, men det finns fortfarande lediga lokaler kvar med unika lägen. Om du har en verksamhet som du vill etablera i Nya Hovås, hör av dig till Louise@nextstep.se eller ring 073-332 02 44. Du kan även läsa mer om ”Nya handlare i Nya Hovås” på www.nextstep.se. Här ser du vilka nya handlare som kommer etablera sig i Nya Hovås under året.

Systembolaget

Bounce – Trampolinpark

Folktandvården

Nya större Ica

Nya större Friskis och Svettis

Tempel Lounge – Frisörsalong

Hovås Optik – Optiker

Pralinboden – Choklad och kaffe

Pondus – Herrmode

Wrapsody – Wrap och juicebar

Ceder Deco – Inredning