HAVET NATUREN OCH STADEN

Nya Hovås är en helt ny stadsdel som sakta men säkert växer fram i södra Göteborg. Om du flyttar hit, vilket vi hoppas, blir du del av ett levande stadsliv med hav och natur inom bekvämt gångavstånd. Det låter väl inte så dumt? Om du vill veta mer om bakgrunden till Nya Hovås och den gedigna dialogprocessen som ligger till grund för stadsdelen kan du läsa mer här.

Vad är det som är speciellt med Nya Hovås?

Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Nya Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Nya Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.
Så flytta hit!

En levande stadsdel alla dagar i veckan

Det andra som i kombination med läget gör Nya Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Genom att låta en aktör ta ett helhetsgrepp för all handel och service i Nya Hovås kan man landa en handplockad mix som av butiker och verksamheter som stärker hela området. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Men hur skapar man ett småskaligt utbud i en stadsdel med bostäder och kontorsverksamheter? Det är naturligtvis många faktorer som spelar in. En förutsättning är det nära samarbete mellan alla exploatörer som utvecklar området som pågår. Genom vårt sätt att arbeta går vi i mål med visionen om en levande och efterlängtad stadsdel ute i sydväst.
Läs mer om utbudet här.

Läs mer om Nya Hovås

Vill du läsa mer om Nya Hovås kan du göra det i våra kvalitetsböcker.

Gillar du naturen? Då har du kommit rätt!

Utöver att du har nära till stadens puls kan du nyttja den fina naturen som finns i närområdet. Du cyklar till salta bad eller mysiga skogspromenader på fem, tio minuter. Med närhet till Amundön, Hovåsbadet och Hovås Kallbadhus har du nära till salta badplatser. Oxsjön är en fin sjö där man kan fiska och bada, Billdals Park erbjuder fin promenad bland vackra växter och träd. Och då har vi inte ens börjat pratat om vad Sandsjöbacka naturområde och Säröbanan har att erbjuda.

Cykel, buss, bil,
eller något annat?

Nya Hovås ligger 12 kilometer söder om Göteborg. Vill du ta bussen till hit väljer du till exempel Rosa Express från Linnéplatsen. Då är du framme på 18 minuter. Med bilen kör du väg 158 och svänger av vid Brottkärrsmotet. Vill du uppleva vacker natur samtidigt som du får lagom vardagsmotion tar du cykeln längs gamla Säröbanan.

När du väl har bosatt dig i Nya Hovås (för det hoppas vi naturligtvis att du gör) kanske du vill träna för Göteborgsvarvet. Då har du en bra halvmaratonbana om du springer gamla Säröbanan till Slottsskogsvallen och vänder tillbaka samma väg. I Ny Hovås har du naturligtvis aven tillgång till ypperlig skogsterräng med fantastiska stigar eller totalt obanad terräng om du är lagd åt det hållet.
Är du inne på att köra Vasaloppet rullar du fram och tillbaka till Slottsskogsvallen fyra gånger och avslutar med en vända till Linnéplatsen där du inväntar Rosa Express. (Köp gärna en dricka och en banan i kiosken och se upp så att du inte sticker någon med stavarna på bussen.) Man kan även vädra hunden längs Säröbanan.

Vem bygger var?

Vi är ganska många som samsas om bygget av Nya Hovås. Det ger variation i utseende och utbud och det finns både bostadsrätter och hyresrätter. Här kan du se vem som bygger var. Klicka på kartan eller på länkarna nedan så kan du gå in på respektive sajt för en närmare titt.

Veidekke Veidekke02 Skanska01 Skanska02 HSB01 HSB02 HSB03 NextStepGroup01 NextStepGroup02 NextStepGroup03 NextStepGroup04 NextStepGroup05 Familjebostader01 Familjebostader01 Familjebostader02 Familjebostader03 Familjebostader04 Familjebostader05 Familjebostader06 Familjebostader07 Familjebostader08 Ej fördelade 01 Ej fördelade 02 Ej fördelade 03
  • Familjebostäder
  • HSB
  • Veidekke
  • Skanska
  • Next step group
  • Sverigehuset
  • Bonava
  • Tornstaden
  • HSB/Skanska/Veidekke

Familjebostäder

På Uggleberget i Nya Hovås bygger Familjebostäder de enda hyresrätterna i området. De 368 bostäderna fördelas på både lägenheter i olika storlekar och några radhus, alla är dessutom rökfria av både miljö- och hälsoskäl. Byggstart 2017 och de första hyresgästerna flyttar in under hösten 2018.

HSB

HSBs andra projekt i området heter HSB brf Esplanaden och ligger närmast rondellen vid Krogabäcken. Vi kommer att bygga cirka 96 nya lägenheter, 1-5 Rok och planerar säljstart våren/ sommaren 2018. Det första huset som byggdes i den nya stadsdelen var HSB brf Boulevarden och är idag redan inflyttat.

Veidekke

Andra etappen, Brf Hovås Terrass, omfattar 116 lägenheter om 1-5 rok med beräknad inflyttning från hösten 2020. Försäljning pågår.

Skanska

Här planerar vi för cirka 300 Svanenmärkta hem. 15 januari släpper vi nästa kvarter med 85 välplanerade lägenheter, många med generösa balkonger.

Next step group

Next Step Group utvecklar handel, service och kontor i området och har flertalet projekt. Spektrumhuset byggstartades 2014 och stod klart i augusti 2015. The House kontor och handelshus byggstartades våren 2015, inflyttningsklart sommaren 2016. Nu är ombyggnaden av Kodakhuset i full gång tillsammans med parkeringsgaraget, planeras vara färdigt mot slutet av 2017.

Sverigehuset

På toppen av Uggleberget byggs Hovås Hills. Två exklusiva flerbostadshus i modern och stilren tappning. Husen har gemensamma ytor och terrasser som öppnar upp för möten med nya bekantskaper. Slutsålt.

Bonava

Välplanerade hem med privata balkonger i sydväst!

Föreställ dig en lägenhet där ingen har bott förut med luftig planlösning och bra ljusinsläpp. Samtliga balkonger är generösa med ett soligt sydvästläge. Lägg till ett stort gemensamt rum med uteplats på 30 kvadratmeter för dig och dina grannar. Nu har du en träffande beskrivning av bostadsrättsföreningen Berguven i Nya Hovås. Här bor du med ett av områdets mest ostörda lägen omgivet av tallar, ljung och berg. Välkommen. Försäljning pågår.

Tornstaden

Tornstaden är en modern version av gamla tiders byggmästare med personligt engagemang, långsiktighet och kvalitetstänkande från början till slut. I Nya Hovås blir det inte annorlunda när vi nu satt spaden i marken för de första bostäderna på Uggleberget. De första husen slutsålda.

HSB/Skanska/Veidekke

Bostäderna kommer utvecklas av HSB, Skanska Nya Hem och Veidekke Bostad.