Om Nya Hovås

Göteborg växer! Beläget bara 15 min från Linneplatsen i centrala Göteborg växer nu en småskalig blandstad med plats för personligheter fram. Området och dess inriktning bygger på närmare 8 000 önskemål från grannar och intressenter i området. Vi vill bygga ett ställe att bo och jobba på som kombinerar pulsen från stan med lugnet på landet. En plats där hav och natur möter bekvämt boende, ambitiösa företag och inspirerande shopping.

Projektet

Nya Hovås är en ny stadsdel i södra Göteborg som är under konstruktion. Första spadtaget togs 2014 och under de närmaste åren kommer en urban, modern och mysig stadsdel att växa fram. Nya Hovås blandar hav och natur med citys puls och ett specialiserat och personligt shoppingutbud. Det finns något för alla, stora som små.

Projektet bygger på närmare 8000 önskemål från grannar och intressenter i området. Nu bygger vi moderna lägenheter och framtidens kontor. Vi tror på låga trösklar i Nya Hovås och har öppet hus i vår projektlokal varje onsdag mellan 16-18. Dit kan du komma och ställa frågor eller tipsa oss om saker som du tycker vi missat eller borde fundera kring. Vi vill bygga tillsammans med alla som ska bo, leva och verka i området.

Processen

Nya Hovås har varit under utveckling sedan 1982 då det första huset, det som idag kallas Origohuset, byggdes. Det uppfördes som huvudkontor till Kodak och kallades Kodakhuset fram till de 1988 lämnade fastigheten och flyttade till Stockholm.

2004 förvärvades huset av Joakim Garfvé och Next Step Group bildades tillsammans med Jacob Torell. En vision om att utveckla Brottkärsmotet till Askims naturliga handels- och rekreationscentrum samt ett av Göteborgs mest attraktiva flerbostadsområde formulerades.

2014 togs första spadtaget och under de närmaste åren håller visionen om en urban och spännande stadsdel på att förverkligas.

Visionen

En småskalig blandstad i världsklass. Så formulerar vi vår vision för Nya Hovås. Med det menar vi att vi vill bygga en trygg och levande stadsdel som kombinerar citys puls med landets lugn i en mysig miljö med närhet till såväl natur som stadspuls. Kort sagt – det ska vara gott att leva i Nya Hovås.

För mer information ladda ner vår kvalitetsbok.

Tidslinje

Att bygga en ny stadsdel är inget som man gör över en natt. Klicka här för mer information om vad som har hänt, vad som håller på att hända och vad som kommer i framtiden.

Karta

Göteborgs nya A-läge Nya Hovås ligger 1,2 mil från Linnéplatsen i centrala Göteborg. Beläget vid Brottkärmsmotet växer en småskalig blandstad i världsklass fram. Nedan hittar du information om hur du lättast tar dig hit med bil, cykel eller kollektivtrafik samt få en överblick över vilken aktör som bygger var i området.

Var ligger området?

Göteborgs nya A-läge Nya Hovås ligger 1,2 mil från Linnéplatsen i centrala Göteborg. Beläget vid Brottkärmsmotet växer en småskalig blandstad i världsklass fram. Nedan hittar du information om hur du lättast tar dig hit med bil, cykel eller kollektivtrafik samt få en överblick över vilken aktör som bygger var i området.

Ta dig hit

Med bil

Kör du bil tar du väg 158 längs med Säröleden och tar av vid Brottkärsmotet.

Cykel

Om du har bra flås når du Nya Hovås på tjugo minuter från Linnéplatsen. Det är en vacker cykeltur längs med gamla Säröbanan, väl värt att låta vinden rufsa till håret för.

Kollektivtrafik

Västtrafiks Rosa Express tar dig snabbt och smidigt till Nya Hovås. På Västtrafiks hemsida får du detaljerna om just din rutt.

I närområdet

I Nya Hovås är du alltid nära upplevelser som passar just din personlighet.

Utöver att du har nära till stadens puls kan du nyttja den fina naturen som finns i närområdet. Du cyklar till salta bad eller mysiga skogspromenader på fem, tio minuter. Med närhet till Amundön, Hovåsbadet och Hovås Kallbadhus har du nära till salta badplatser. Oxsjön är en fin sjö där man kan fiska och bada, Billdals Park erbjuder fin promenad bland vackra växter och träd. Och då har vi inte ens börjat pratat om vad Sandsjöbacka naturområde och Säröbanan har att erbjuda.

Vem bygger var?

Veidekke Veidekke02 Skanska01 Skanska02 HSB01 HSB02 HSB03 NextStepGroup01 NextStepGroup02 NextStepGroup03 NextStepGroup04 NextStepGroup05 Familjebostader01 Familjebostader01 Familjebostader02 Familjebostader03 Familjebostader04 Familjebostader05 Familjebostader06 Familjebostader07 Familjebostader08 Ej fördelade 01 Ej fördelade 02 Ej fördelade 03
  • Familjebostäder
  • HSB
  • Veidekke
  • Skanska
  • Next step group
  • Familjebostäder - nytillskott
  • Sverigehuset
  • Bonava
  • Tornstaden
  • Ej fördelade

Familjebostäder

På Uggleberget i Nya Hovås bygger Familjebostäder de enda hyresrätterna i området. ca 365 lägenheter i olika storlekar, alla Svanenmärkta och rökfria. För hälsans skull.

HSB

HSBs andra projekt i området heter brf Esplanaden och ligger närmast rondellen. Vi kommer att bygga ca 96 lägenheter, 1-5 Rok och planerar säljstart i början av 2017.

Veidekke

Brf Hovås Park rymmer 68 bostadsrätter i varierande storlek från 1-5 rum. Försäljning pågår, beräknad inflyttning hösten 2017. I Brf Hovås Terrass planerar vi för ca 115 Svanenmärkta lägenheter i storlek från 1-5 rum. Preliminär säljstart vintern 2016/2017, beräknad inflyttning våren 2019.

Skanska

Här planerar vi för cirka 300 Svanenmärkta hem. Nu säljer vi brf Solgränd, välplanerade lägenheter alla med generösa balkonger eller terrasser i bästa solläge. Inflyttning från sommaren 2017.

Next step group

Next Step Group utvecklar handel, service och kontor i området och har flertalet projekt. Spektrumhuset byggstartades 2014 och står klart i augusti 2015. Primo kontor och handelshus byggstartades våren 2015, inflyttningsklart sommaren 2016.

Familjebostäder - nytillskott

Nyligen tog Familjebostäder över dessa byggrätter som Egnahemsbolaget projekterad för.

Sverigehuset

På toppen av Uggleberget byggs Hovås Hills. Två exklusiva flerbostadshus i modern och stilren tappning. Husen har gemensamma ytor och terrasser som öppnar upp för möten med nya bekantskaper. Försäljning pågår.

Bonava

Välplanerade hem med privata balkonger i sydväst!

Föreställ dig en lägenhet där ingen har bott förut med luftig planlösning och bra ljusinsläpp. Samtliga balkonger är generösa med ett soligt sydvästläge. Lägg till ett stort gemensamt rum med uteplats på 30 kvadratmeter för dig och dina grannar. Nu har du en träffande beskrivning av bostadsrättsföreningen Berguven i Nya Hovås. Här bor du med ett av områdets mest ostörda lägen omgivet av tallar, ljung och berg. Välkommen.

Tornstaden

Tornstaden är en modern version av gamla tiders byggmästare med personligt engagemang, långsiktighet och kvalitetstänkande från början till slut. I Nya Hovås blir det inte annorlunda när vi nu satt spaden i marken för de första bostäderna på Uggleberget.

Ej fördelade

Bostäderna kommer utvecklas av HSB, Skanska Nya Hem och Veidekke Bostad. Vem som bygger var är i dagsläget inte beslutat.