Ansikten i Nya Hovås: Alexandra hjälper folk med förlovningsdrömmarna


Efter att ha jobbat i en annan bransch i 17 år tog Alexandra Ahlstedt över Ernst Forssell, ett företag som funnits i hennes familj ända sedan 40-talet. I dag hittar ni henne i företagets lokaler på Hedtångsvägen i Nya Hovås med ett extra fokus på förlovnings- och vigselringar.

Det måste kännas speciellt att vara en del av något så speciellt som när folk förlovar sig?

– Det är kul och folk är väldigt glada. Det handlar ju trots allt om kärlek och att verkligen visa den för varandra. Ofta kommer paret in tillsammans men det är också vanligt med frieriplanering och hemlighetsmakeri. Då är det så klart roligt att kunna få vara en del av det. Att få vara en peppande coach.

Vad är det roligaste med att jobba med smycken?

– Att få hjälpa till att ta fram det perfekta smycket. Dels för den som vill ha en specialdesignad ring men också när det kommer till att designa våra egna kollektioner. Det är ett kreativt arbete som ger väldigt mycket.

Hur känns det att någon bär något du själv varit med och tagit fram och designat?

– Det känns speciellt. Att man lägger ner tid på att ta fram en kollektion och att lyckas hitta rätt. För oss är det viktigt att känna in vad vi tror kommer att bli populärt längre fram samtidigt som vi också håller kvar det klassiska i designen. Det tror jag är en av våra styrkor. Att sedan se att någon vill bära resultatet av det arbetet känns otroligt. 

Händer det någon gång att man lämnar tillbaka sina ringar för att partnern tackat nej?

– Haha, det har faktiskt aldrig hänt som tur är! De flesta är nog ganska säkra på att de kommer att få ett ja. Och i många fall så går man ju och tittar på ringen tillsammans. Eller kanske är det våra ringar som ger tur? säger Alexandra och skrattar. 

I en småskalig blandstad i världsklass som Nya Hovås hittar du det mesta – även en lokal specialist på förlovnings- och vigselringar!

Fler nyheter