Cecilia på The Y älskar att skapa miljöer som ger glädje och energi


I Cecilia Edfors värld är det betydelsen bakom ”Designfulness” som leder henne fram till att skapa magiska hemmamiljöer. Vi pratar om livskvalité där kunden sätts i fokus och behoven lyfts fram i en omsorgsfull process. ”Kunden sitter ju på svaren och drivkraften bakom The Y Köksstudio handlar om att förstå SYFTET. Jag hjälper kunden att fatta rätt beslut med smarta val som passar både plånbok, hjärta och hjärna. The Y står för just VARFÖR”.

Att skapa vackra miljöer är viktigt för Cecilia: ”Jag tror man mår bättre i vackra genomtänkta miljöer där funktion, design, kvalitet för rätt peng skapar din dröm.”

– Jag vill att kunderna ska förstå sina egna behov och det är min uppgift att hjälpa dem att göra smarta val. Vad är det som skapar glädjen kring matlagning? Vad är det för mjuka värden du vill uppnå? Det är den här processen med utmanande frågor där vi går till botten med de verkliga behoven som gör The Y unikt. Det är en viktig process som måste få ta tid.

Ni har tre värdeord, Life, Kitchen, Art – vad betyder de för dig?

Life står för balans. Att skapa vardagslyx och balans i livet. Vi arbetar med Designfulness som handlar om att vi med hjälp av design skapar välmående – vackra miljöer gör att man mår bättre. Kitchen är hjärtat i verksamheten där vi skapar köken tillsammans med kunden. Vi vill att man ska få känna på materialen och få en känsla för hur miljön verkligen blir. The Y ska vara en plats där du får uppleva och skapa kulinariska upplevelser. En plats för inspiration och lärande inom gastronomi där vi, tillsammans, skapar magi för stunden och till hemmet. Art betyder att vi ger plats för konsten. Framöver kommer vi till exempel att ha event med konst och hantverk där vi vill förmedla unika konstnärer. I min filosofi så vill jag att alla sinnena ska aktiveras. Doft, hörsel, smak, syn och känsel.

The Y vill jobba med hållbara lösningar som ska hålla över tid. Det betyder att de inte fokuserar på trender när de tar fram köken och miljöerna. I stället är det något man kan göra med lösa designartiklar.

– Ett kök är en stor och viktig investering och ingenting man ska behöva göra om för att det börjar kännas omodernt. Det är alldeles för mycket pengar som ska omsättas – det ska dessutom ska hålla i längden. Vi är vana att arbeta med såväl små som stora budgetar. Garderober och walk-in-closets är också något som figursys och blir unikt utifrån kundens behov.

Cecilia har erfarenhet inom många olika områden. Hon har en bakgrund som ekonom och är även sommelier med erfarenhet från restaurangbranschen. 2002 startade hon inredningsföretaget Casa in Corso i Göteborg – en verksamhet som hon drev i 12 år med sin svägerska. En av hennes samarbetspartners Kanozi Arkitekter anställde henne senare som konceptutvecklare för att därefter förflyttas som studiochef för inredning och design på ett av Skandinaviens största arkitektkontor Tengbom. Där verkade hon även som affärsutvecklare. Att vara anställd var en enormt lärorik tid men snart blev det åter ett faktum att starta eget igen. När lokalen i Nodi-huset blev tillgänglig kändes det som ett enkelt val att starta The Y. Filosofin runt The Y är summan av alla delarna av hennes erfarenhet.

– Min 25-åriga yoga präglar mycket av tänket på The Y där ett flertal yogaevent även hålls. Det känns otroligt att få bedriva verksamheten i de här vackra lokalerna. Att med ett stort engagemang få hjälpa kunder att skapa miljöer de mår bra i är otroligt givande.

Idag har Cecilia hjälp av inredningsarkitekten Hanna Silverblad som även hon kommer från Kanozi. Thomas Carleklo hjälper henne att stärka varumärket och hennes Studioassistent Diana tar hand om det organisatoriska.

De flesta affärerna går genom härliga unika samarbetspartners som byggts upp över år. Allt ifrån Arkitekter, byggherrar och ambassadörer.

The Y Design på Instagram

The Y Designs webbsida

I intervjuserien Ansikten i Nya Hovås träffar du personerna som bor, jobbar eller vistas i området. Ansiktena du stöter på i Nya Hovås helt enkelt.

Fler nyheter