HÖSTFEST I NYA HOVÅS


Höstfest i Nya Hovås är en dag fylld med roliga aktiviteter, musik och goda smaker! Med utgång från torget tar en femkamp dig runt i området där du får testa allt från cornhole till golf. Köp mat direkt på torget eller ta med dig från något av områdets alla matställen. Slå dig sedan ner vid borden framför scenen på torget. Musikmässigt bjuds det på allt från akustisk folkmusik till jazz och bluegrass. Det kommer även något speciellt för de lite yngre besökarna när Longkalsong tar plats på scenen vid två tillfällen.

Nere i Gradängen följer du vår träskulptör som med sin motorsåg tar fram ett unikt konstverk för just den här dagen. Även Stinsentåget med guide går runt i området och visar upp allt som hänt, händer och kommer att hända i Nya Hovås. Efter åkturen kan du även få ett målat porträtt av dig själv av de konstnärer som finns på plats. Som vanligt är alla aktiviteter gratis att vara med i.

På plats hittar du även representanter för bostäder, kommersiella lokaler och området i stort. Perfekt för dig som är nyfiken på vad som händer i Nya Hovås.

 

 

Nedanför ser du en lista med allt som händer under dagen.

LÖPANDE UNDER DAGEN

 • 5-kamp
  Utmana vänner eller familj i vår 5-kamp. Med utgång från torget tar ni er igenom alla kampens grenar. Utmanande för både barn och vuxna.
 • Stinsentåget
  Det här tåget tar dig runt i området, upp på Uggleberget och till och med över till andra sidan 158:an. Stinsen avgår från Hovås allé varje halvtimme med start kl. 10.00.
 • Motorsågskonst
  Att skapa skulpturer med motorsåg är inte några konstigheter för konstnärerna på Edsholm, som under dagen skapar ett unikt Nya Hovås-konstverk.
 • Mat på torget
  – Jammin’ Jamaican Soulfood tar det karibiska köket till Nya Hovås för dagen med foodtruck. Sköna vibbar och god mat utlovas!
  – Den Gröna Kaffebilen erbjuder utöver kaffe även andra varma drycker så gott som något gott och sött att knapra på till.
  – Nakhon är det snabbaste sättet att ta dig till Thailand på från Nya Hovås. Åtminstone kulinariskt. Räkna med goda thailändska smaker här.
  – Sociale flyttar ut på torget och kommer att stå för något riktigt trevligt i smakväg även på Höstfesten. Precis som alltid.
 • Porträttmålning
  Aspirerande konstnärer är på plats och målar porträtt av de besökare som kommer förbi. Porträttet får du självklart behålla som ett höstminne av Nya Hovås.
 • Musik
 • – Sir Bourbon är jazz när den är som allra bäst. Dessa herrar är lika vana vid att lira ute på gator och torg som på inomhusscener. Du ser dem ofta på Casino Cosmopol om kvällarna.
  – Josephine & The River Boys kan framföra allt från bluegrass till annan folkmusik och även en och annan gospel.
  – Longkalsong spelar musik som passar sig för barn eller den med barnasinnet kvar. Texterna är lika roliga som melodierna medryckande.
 • Att bo och verka i Nya Hovås
  För dig som är nyfiken på hur det är att bo i Nya Hovås är HSB, Skanska och Veidekke på plats i Stadsutvecklingslokalen. Ute på torget finns Next Step för att berätta kring möjligheten att etablera verksamhet i området.

SCENPROGRAM

11.15
Longkalsong

12.00
Sir Bourbon

12.30
Spring Oaks

13.00
Longkalsong

13.30
Josephine and The River Boys

14.00
Pajtävling

14.30

Spring Oaks

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FACEBOOKEVENEMANGET.

 

Vi ses i Nya Hovås 28 september!

 

Fler nyheter