I dessa tider – tänk lokalt


Tänk lokalt nu. Så har du kvar ditt lokala utbud av handel och verksamheter även sen.
Situationen med Coronaviruset påverkar oss alla och vi tror att det finns mycket att vinna på att tänka lokalt – utan att tumma på säkerheten. Dina lokala handlare gör sitt bästa för att finnas där för dig, även i dessa tuffa tider.
Till exempel kan du på flera ställen betala med Swish och därmed hämta dina varor utanför butiken eller få dem hemskickade. I de flesta verksamheter finns även handsprit tillgängligt för kunder och det läggs ett stort fokus på att rengöra ytor samtidigt som man även ser över storleken på grupper och avstånden mellan personer.
Känner du någon som tillhör en riskgrupp eller som är hemma sjuk? Denne uppskattar säkerligen hjälp med att handla mat, kanske även att få en smarrig takeaway-lunch från någon av restaurangerna eller något kul från butikerna?
Fråga din lokala verksamhet hur de tänker kring säkerheten i dessa tider och vilka lösningar som finns.
När du handlar lokalt behöver du inte heller åka långt för att handla, vilket för många innebär att sitta på en buss fylld med andra människor.
Allra viktigast är att du håller dig hemma om du är sjuk, även om det är lindriga symptom. Våga be om hjälp om du behöver den. Det finns alltid en granne, släkting eller annan hjälpsam samarit som kan ställa upp. Det gäller även dig som tillhör en riskgrupp och behöver hjälp. Det finns många hjälpsamma i närområdet. Hör av dig om du behöver hjälp med att handla men inte vet vem du ska vända dig till, så ser vi till att hitta någon åt dig.
Vissa säger att kriser tar fram det sämsta ur folk. Vad man inte nämner då är att de även tar fram människans bästa sidor; där vi samarbetar och ställer upp för varandra.
Var rädd om er, så tar vi oss igenom det här tillsammans.

Fler nyheter