Michel älskar att springa i naturen


Michel flyttade till Nya Hovås 2019 och bor på Uggleberget tillsammans med sin sambo och sina två barn. Om du har sett honom i området är det stor chans att det är när träningskläderna är på – Michel älskar nämligen att löpa och gör det så gott som varje dag.

Just närheten till naturen är en av Nya Hovås stora fördelar enligt Michel:

– Här finns det bästa av tre världar. Närhet till havet och gå runt där och strolla, kanske ta en sväng ut på Amundön. Sedan är det även nära till sjöarna om man vill komma bort från sol och vind lite grann. Dessutom finns även det jag ibland kallar för ”fjällen”, alltså lederna uppe i Sandsjöbacka naturreservat. Jag tror att det är lättare att få sig ut på träningsrundor när det är så nära till härlig natur.

Det är även något som påverkar Michel som löpare lite extra:

– Jag har till exempel en satsning på Fjällmaraton och här finns den typen av terrängen. Sedan är det väldigt kort till Säröbanan som erbjuder mer plan löpning, något som är bra för snabba nyckelpass.

När Michel var tvungen att ta en paus från löpträningen på grund av en skada var det en fördel att det fanns tillgång till rehabilitering och gym i området. Och dessutom flera alternativ att välja mellan.

– Det är väldigt bra när du vill köra rehab att ha den närheten till gym och träning.

Hur är det att bo i Nya Hovås?

– Det är väldigt avslappnat. Det är inte någon riktig storstadspuls samtidigt som det ändå finns ett bra utbud av affärer och matställen. Om man vill ha lite puls kan man ändå sätta sig och hänga på någon av uteserveringarna. Om det kniper och man behöver ta sig in till stan funkar det även bara fint att ta Rosa Express.

Vad skulle du vilja se i området? 

– Här finns ju det mesta, så det är inte så ofta som man behöver åka härifrån för att få tag på det man vill ha. Om man får önska skulle jag däremot gärna se en bio i området.

Michel på en av sina vanliga skogsturer.

Fler nyheter