Nu har isbastun öppnat i Nya Hovås


Vauk har äntligen öppnat på riktigt med sin nya helt elektriska kryobastu! Annika och Robert driver Vauk-studion på Hovås Allé:

Vad är Vaukande?

– Det är en hälsometod som innehåller helkropps-kryoterapi och det hela påminner om ett isvaksbad med samma positiva hälsoeffekter. Inne i vauken blir det hela -85 grader. Kryoterapi är oerhört stor i USA men även i de flesta stora städer runtom i världen.

– Vinterbadandet har fått ett stort uppsving och det här är ett behagligare och säkrare sätt att få samma upplevelse. Många använder helkroppskryoterapi som ett sätt att motverka stress, oro och ångest, men även för att boosta sig, förbättra sin sömn och känna sig pigg, alert, krispig och frisk.

Vauk kan vara intressant för många nya hovåsare som t.ex. jobbat hemifrån under pandemin eller som har sin arbetsplats här. Eller som behöver en sådan här lösning nära sitt hem, för att enkelt få vardagen att gå ihop.

– Många kommer hit och känner sig stela i axlar och rygg. Ett problem kan vara att man suttit hemma och jobbat, och inte gjort det ergonomiskt. Man har fått stelhet i kroppen helt enkelt och upplever av vaukandet hjälper. Det är även många som vill köra en Vauk inför ett viktigt möte eller om det händer något annat där man känner att man behöver en boost.

Det handlar även om mer än själva stunden inne i kryobastun:

– Vi har utvecklat ett helhelstgrepp: före andas vi ner och slappnar av. Efter tiden i kryobastun har vi andra andningsövningar som hjälper till att boosta. Slutligen får man sig en hälsoshot och kan slappna av en stund med en kopp te i vår loungedel.

Vi hälsar Vauk med Robert och Annika i spetsen välkomna till området!

Fler nyheter