Reningsborgs popup-insamling


Bidra till en extra god jul! Under fyra dagar i december kör Reningsborg en popup-insamling på Allén. Det här är tredje året i rad som Nya Hovås får besök av Reningsborg i december.

Reningsborg är en välgörenhetsorganisation som stöttar många viktiga projekt både utomlands och i Sverige. De inkomster Reningsborg får in i sina second hand-butiker finansierar de här projekten. Det är här du som läser detta kan göra skillnad. Genom att skänka de prylar du inte längre behöver kan du se till att Reningsborg kan gå runt. Dina prylar kan då komma någon annan till nytta, samtidigt som Reningsborg får in pengar för att fortsätta göra gott. Dessutom är det bra för miljön. Det Reningsborg är ute efter i nuläget är mindre prylar så som kläder och köksgeråd.

 

Mikael Albertson är direktor på Reningsborg:

– Tidigare år har det gått fantastiskt bra. Då har vi fyllt flera lastbilar med prylar, så det har verkligen varit en succé. Vi ser fram emot ännu ett bra år och vet att folk här brukar vara väldigt generösa.

 

I Corona-tider är det givetvis viktigt att tänka på säkerheten.

– Det går utmärkt att lämna sakerna utanför lokalen under öppettiderna, så tar vi hand om det. Den som känner sig trygg kan även ta en titt inne i lokalen, som under de här datumen är en vintagebutik. Självklart säkerställer vi att det inte blir någon trängsel, det brukar inte vara inne många samtidigt.

 

Det finns även möjlighet att få större saker (t.ex. möbler) hämtade av en lastbil, utan någon kostnad. Om du är intresserad av detta kan du kontakta hamtning@reningsborg.se.

 

 

 

Fler nyheter