Spade i marken för lekpark i Nya Hovås


 

Nu har det första spadtaget för lekparken i Nya Hovås tagits. Lekplatsen är bara en del av en parkmiljö som nu färdigställs runt Krogabäcken. Lekparken beräknas vara öppen för skratt och lek redan i juli.

 

Lekparken byggs av Nya Hovås Projektutveckling, ett konsortium av Skanska, Next Step, HSB och Nordr. Parken kommer underhållas i några år av konsortiet för att senare skänkas till Göteborgs stad som då står för underhållet.

 

– Området kring Krogabäcken har stor potential och vi vill skapa en oaskänsla mitt i stadsdelen. Här ska det kännas naturligt att slå sig ner för att ta en glass eller en kaffe i solen, och låta barnen leka fritt. Gradängen kommer nu också att byggas klart vilket gör att det blir möjligt att promenera runt till andra sidan Krogabäcken, lite som en mindre strandpromenad, säger Marcus Jonsson på Nya Hovås Projektutveckling.

 

Nya Hovås har ett bra dialogarbete med dem som bor i närområdet, och får på så sätt in många tankar och åsikter.

 

– Det har varit tydligt att just en lekpark stått högt upp på önskelistan bland dem som tyckt till. Därför är det skönt att äntligen komma igång, uttrycker Marcus.

 

Lekparken kommer bland annat att ha gungor, rutschkana, volträcken, sandlåda och en lekhydda. Det kommer även att finnas utrymme för fri lek, promenadstråk och bänkar att slå sig ned på i parken.

 

– Vi tycker att vi gjort ett bra urval av saker och som gör att parken har något för de flesta som bor och vistas i Nya Hovås.

Från vänster: Marcus Jonsson (Nya Hovås Projektutveckling), Rebecka Sundberg (Development Partner), Thomas Landell (Carlbergs)

 

 

Arbetet med att skapa en ny stadsdel går framåt i Nya Hovås. Bara under 2020 blev 272 bostäder inflyttade och när det här året är slut finns över 1100 färdigställda lägenheter i området. Dessutom byggs såväl kontorshus som fastigheter för bland annat gym, padelhall och nya butiker.

 

– Lekparken blir en del i skapandet av vad vi kallar för en småskalig blandstad i världsklass. Där service och småskalig handel blandas med bostäder som håller en hög arkitektonisk nivå. En viktig del är även livet mellan husen, och där fyller så klart den kommande parken sin funktion.

 

Marcus poängterar även att man gärna får höra av sig till Nya Hovås med sina åsikter.

 

– Att få tips från de som bor i närområdet är oerhört viktigt för oss. Det är ju de som bor här som verkligen vet vad som funkar och efterfrågas. Det går alltid att mejla sina tips och frågor till hej@nyahovas.se.

 

 

Fler nyheter