Stort lokalt takeaway-intresse i området – Noble House öppnar på måndagar för första gången på 21 år


Sedan starten 1999 har Noble House haft stängt på måndagar. Fram tills nu. Efterfrågan från nya hovåsarna på god takeaway har lett till att restaurangen numera har öppet även på måndagar, såväl som utökat sina öppettider på lördagar.

 

Ted, som driver Noble House, tror att det faktum att många jobbar hemifrån i Nya Hovås har varit positivt för takeaway-trenden:

– När man jobbar hemifrån vill man unna sig något riktigt gott. Då är det enkelt att gå ner på den lokala restaurangen och plocka hem en fantastisk lunch eller middag.

 

När corona slog till i våras var det viktigt att anpassa sig snabbt.

– Vi såg direkt till att det blev möjligt att hämta maten utanför restaurangen och betala med Swish, något de flesta butiker i området erbjuder. Inte minst äldre och personer i riskgrupper har uppskattat den möjligheten. Nu ser vi över att börja med delivery via Foodora eller andra deliveryföretag. Vi vill hjälpa folk att äta gott, men på ett säkert sätt.

 

Ted uppskattar att takeaway stod för drygt 80% av kundunderlaget innan corona. Därför var det lätt för Noble House att anpassa sig efter vårens och sommarens takeaway-trend.

– Noble House kommer ju från sushi-kulturen, sprungen ur ett hål i väggen och med mycket takeaway. Sedan har det även byggts på med att vi blivit en plats att samlas kring och umgås vid för att äta och dricka gott.

 

Noble House – en av Nya Hovås mysiga restauranger.

 

De som föredrar att äta på plats i den dova, mysiga izakayan (en typ av japansk bar), möts av en corona-anpassad verksamhet, precis som i de andra restaurangerna i Nya Hovås. Det är gott om utrymme mellan borden och handspriten är aldrig längre bort än en armlängd.

– Inne i lokalen har vi också gjort allt vi kan: särat på bord och sett till att det finns gott om handsprit utställt. Det tillsammans med att många av våra kunder väljer att ta med maten gör att vi verkligen kan säkerställa att det är möjligt att hålla avstånd.

 

Ted belyser att det fortsättningsvis är viktigt att erbjuda en hög kvalitet.

– För oss är det oerhört viktigt att fortsätta erbjuda samma höga kvalitet på maten som alltid: ärlig mat med bra ingredienser.

 

I Nya Hovås finns ett lokalt fokus, något Noble House satsar på även när det kommer till leverantörer.

– Vi försöker att alltid hålla det närproducerat när det kommer till råvaror. Då får man den bästa kvalitén samtidigt som man också stöttar det lokala. Faktiskt lite på samma sätt som när de som bor i området går till sina lokala handlare.

 

OM NYA HOVÅS

I Nya Hovås samsas mysiga restauranger med småskaliga butiker och kontor. Allt detta mitt ibland hemtrevliga bostadskvarter. Och med havet och naturområden inom promenadavstånd. Detta blir vad vi kallar för en småskalig blandstad i världsklass. Det låter inte så dumt va?

 

 

Fler nyheter