Träffa Lotta från Llingerie


Lotta driver sedan 2018 sin butik Llingerie på Hovås allé. Tillsammans med de övriga butikerna i Nya Hovås vill hon hälsa att de håller öppet och precis som vanligt välkomnar sina kunder med ett leende, men samtidigt anpassat efter situationen.

– Det är kul att se idérikedomen just nu. Många verksamheter har börjat med hemleverans och alternativa betalningsmöjligheter. Till exempel att betala med Swish och hämta sina varor utanför butiken, om man känner att man helst undviker att vara inne i butiker.

Områdets butiker är en del av Small Shops-konceptet, ett unikt och personligare koncept där det gärna får vara ägaren till verksamheten som står bakom disken.

– Med den som driver verksamheten i butiken tror jag att man får en annan passion i det. Vilket också ger ett annat bemötande till kunderna. Jag tror att vi här kan ha en fördel jämfört med de stora kedjorna i köpcentrum. Här slipper man trängas på samma sätt som i galleriorna.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
– När man hjälpt någon att hitta det där perfekta plagget. Oavsett om det handlar om en BH som sitter perfekt eller en baddräkt som under vintermånaderna får en att längta lite extra efter sommaren eller en resa. Kanske kan den där längtan efter bättre tider vara lite extra behövlig i nuläget?

Hur tänker du kring säkerheten?
– Utöver att ha anpassat oss och erbjuda alternativa lösningar, så är vi självklart oerhört noga med hygienen i butiken, med handsprit och desinficering. Det vet jag att även de andra verksamheterna i området är. Det är viktigt att vi alla tar ansvar för säkerheten och inte tar situationen för lättvindigt. Inte minst för dem i riskgrupperna och alla som jobbar inom vården. Vi håller oss uppdaterade på vad myndigheterna säger och är alltid beredda att anpassa oss och gärna även ligga i framkant.

_________________________________________________

Det finns runt 50 butiker, restauranger och andra servicepunkter i Nya Hovås. Just på Hovås allé kommer utbudet att nästintill fördubblas de närmaste åren där delar av bottenplanen i de kommande kvarteren reserveras till verksamheter. Det gäller både i de tre kommande bostadskvarteren såväl som i kontorshuset Nodi. Visionen med Nya Hovås är en blandning av bostäder, butiker och även kontor.

Fler nyheter