Hofås bakficka – områdets nya restaurang och café


Har du sett att Hofås bakficka har öppnat i området? En ny restaurang och café med något för dagens alla tidpunkter.

Sebastian och Malin är köks- respektive restaurangchef.
– Här finns det mesta: frukost, lunch, fika och middag. Det är även ett mysigt ställe för att ta ett glas på en AW:n. Vi har något för de allra flesta. Antingen för att sitta ner här och äta eller för att slinka in och ta med sig sin frukostpåse, lunch eller kaffe vidare, säger Malin. 

Nybakat bröd, croissanter, espresso, bullar och mat lagad med kärlek. Här finns pinsan, Hofås bakfickas pizza, där degen innehåller mindre vete och mer soja- och rismjöl. Och sedan jäser man den med surdeg. 
– Alla som provar den tycker att den är grym. Det är vår signaturrätt som vi är stolta över, säger Sebastian. 

 Vad är det roligaste med ert jobb?
– Det är så klart kul att träffa alla gäster. Sedan är det underbart med möjligheten att få möjligheten att utveckla sina idéer här. Att testa sig fram. Vi jobbar med fina råvaror och säsongsbetonat vilken gör att vi kan laga hjärtlig välsmakande mat. 

– För en del är det även ett sätt att sätta guldkant på att åka och handla. Man antingen börjar eller avslutar med att ta sig en skön stund här, med något gott att äta och dricka, säger Malin. 

Välkomna till området! Du hittar Hofås bakfickas mysiga och avskiljda lokaler innan själva butiksdelen på ICA Kvantum Hovås. 

Fler nyheter