Nu har The Y öppnat i Nodi!


Här möts kök, konst och design i ett nytt spännande butikskoncept. Bakom står duon Cecilia Edfors och Caroline Sildenstedt, som med The Y vill belysa frågan ”varför” när det kommer till hem, inredning och arkitektur.

Hur känns det att öppna i Nya Hovås?
– Känslan är bubblande. Att vara en del av en helt ny stadsdel är verkligen spännande. Varenda detalj är noga genomtänkt i området och man sätter människan och behoven i centrum. Vi lever vår dröm och tycker det är underbart få vara en del i Nya Hovås.


Vi har hört att studion ska vara utformad för att skapa en levande plats för samarbeten, matlagning, vinprovningar och konstnärer – kan ni berätta lite mer om detta?
– Alla kök är inkopplade och välrenommerade kockar i vår sfär kommer bjudas in för att laga mat tillsammans med oss. Vi kommer att använda hela studion för att främja skapande och kreativitet. En mötesplats som välkomnar både närområde och besöksliv. Ett nytt sätt att få ta del av inspiration till sitt hem. Konsten på väggarna är unik i sitt slag och vi kommer ha utställningar och samarbeten med konstnären och pop-up:er med härliga samarbetspartners. Konsten kommer ibland smygas in, som nu, där vi avslutar med en ’Finishage’, -där konstnären kommer på slutet.


Vad kan man förvänta sig när man kommer till er butik/studio?
– En känsla och blandning av värme, estetik, kvalitet och funktion som berör alla sinnen. Vi gör det enkelt för dig att välja genom att lyssna, leder dig genom djungeln av material och guidar dig till ett val som passar din värdering. Vår idé bygger på att vi själva lever ut drömmen och får arbeta med hälsofrämjande design – designfulness.


Nodi-huset blev ju nyligen prisbelönat för sin arkitektur – vad tycker ni om huset och om lokalerna?
– Arkitekturen är otroligt vacker och utstrålar hållbarhet. På The Y ställer vi oss frågan ’Varför’ och valet att ligga i den här typen av byggnad går hand i hand med hela vår affärsidé. Man ser stomverket i trä, något som skvallrar om hänsyn till miljön med hög kvalitet. Lokalen med de stora fönstren, träkonstruktionen och betonggolvet är hänförande tycker vi.


Vad har ni för öppettider?
– Studion är öppen för bokade möten och events året runt.

Fler nyheter