Ny Noblaskola i Nya Hovås


I augusti öppnar en helt ny Noblaskola i området för elever mellan F-5! Det betyder att det nu är möjligt att gå hela sin skolgång i Nya Hovås, ända upp till nionde klass!

– I samråd med forskare och riksidrottsförbundet har vi utvecklat skolmiljöerna med fokus på kropp, hjärna och naturen – tre viktiga aspekter för ett barns hälsosamma utveckling. Vi har också i samarbete med White Arkitekter lyckats använda och nyttja taket på ett nytt och förhoppningsvis efterföljansvärt sätt, säger Louise Heilborn, projektutvecklingsansvarig på Next Step Group.

Både elever, skolpersonal, Riksidrottsförbundet och Generation Pep har tillsammans med Next Step Group AB och AcadeMedia varit delaktiga i utformningen.

På skolans tak ryms bland annat lekkullar, hinder- samt löparbanor. Även skog och natur har tagits i beaktande och blivit till en egen naturzon där lekhus och odlingar kommer ta plats.

– Vi har ett väl upparbetat samarbete med Next Step Group och tillsammans har vi byggt denna skola med ambitionen om att bli en förebild för just rörelserikedom. Genom att använda taket skapar vi helt nya möjligheter och jag hoppas att skolan kan visa vägen och motivera fler att tänka nytt – både vad gäller arkitektur och förutsättningar för mer aktivitet och rörelse, säger Karolina Davidsson, Rektor på Noblaskolan Nya Hovås.

Skolan har även tillgång till en nybyggd, fullt utrustad idrottshall som samnyttjas tillsammans med SATS Sverige. På kvällstid använder gymkedjan lokalen för gruppträning och på dagtid kan lokalen nyttjas av skolan.

Vi hälsar den nya skolan och alla elever välkomna till området!

Fler nyheter