Nya Noblaskolan har öppnat


Förra veckan invigdes den nya Noblaskolan i Nya Hovås! Det är en F-5-skola där samverkan och innovativa lösningar lagt grunden för att stimulera till mer lek, rörelse och fysisk aktivitet i vardagen. Sedan tidigare har Noblaskolan även en förskola och klass 6-9 i området.På skolans tak ryms bland annat lekkullar, hinder- samt löparbanor. Skolan har även tillgång till en nybyggd, fullt utrustad idrottshall som samnyttjas med byggnadens gymaktör. På kvällstid använder gymkedjan lokalen för gruppträning och på dagtid kan lokalen nyttjas av skolan.

– Vi är säkra på att Noblaskolan kommer att skapa helt nya möjligheter där vi hoppas att skolan kan visa vägen och motivera fler att tänka nytt – både vad gäller arkitektur och förutsättningar för mer aktivitet och rörelse, säger Jacob Torell, VD och grundare Next Step Group.

I en trend där skolidrotten tar allt mindre plats blir rörelserikedom allt viktigare. Den helt nya skolan i Nya Hovås har en skolgård på taket som är först i sitt slag i Sverige – allt med syfte att få unga i rörelse. Att nyttja taket till rörelse i en stadsmiljö genererar också en trygg zon för eleverna.

– Vi vet idag att 50 procent av vår övergripande hälsa beror på våra levnadsvanor. Att fastighetsutvecklare tar frågan på allvar och utformar byggnaden så att den ger ökade möjligheter och stimulerar till fysisk aktivitet är väldigt viktigt. Med en nytänkande skolgård kan vi uppmuntra den beteendeförändring som är nödvändig för framtida generationers hälsa, säger Mats Börjesson, professor, Sahlgrenska Akademin på Göteborgs universitet.

Vi hälsar den nya Noblaskolan och alla skolbarn välkomna till området!

Fler nyheter