Ansikten i Nya Hovås: Robin hjälper folk hitta glädjen med padel


En av personerna du kan stöta på i området är Robin Örtendahl som sedan tre månader är padelcoach på SATS i Nya Hovås.  
– Det bästa med mitt jobb är kombinationen av det sociala och hjälpa folk att utvecklas.  

Robin har en lång historia inom idrotten. Han har spelat division 1-fotboll och har även varit med i pojklandslaget i basket.
– Jag har mycket träning i mig kan man säga. Det viktigaste är att man tycker om det man håller på med tror jag. När jag väl la ner min idrottssatsning så kände jag att det var svårt att ställa om och enbart gymma. Och då hittade jag padeln som jag föll för ordentligt. Just kombinationen av gym och spela padeln är perfekt för mig – och här i Nya Hovås finns ju bägge delar. 

Vilka är det som kommer och får padel-coachning av dig? 
– Ser man till vilka som spelar padel rent generellt i Sverige så är män i 40-60-årsåldern överrepresenterade. Men här är det betydligt mer blandat, vilket ju är jättekul! Det är också en väldigt stor del barn som kommer hit.  

Vad tycker du om Nya Hovås?
– Det är ett spännande område där man möter många positiva och driva människor. Det är också kul med den stora variationen i området!  

Padel på SATS – en social mötesplats 

Padeln kan också vara en mötesplats för folk och som gör det möjligt att spela med andra man inte känner sedan tidigare.  
– En av aktiviteterna vi håller i är lunchpadel som är öppen för alla nivåer. Då kan vem som helst anmäla sig så får man spela med andra, eventuellt okända personer. Det är bra för den som tycker att det är svårt att få ihop till exempel kompisgänget vid specifika tider. Det blir också till en bra mötesplats där man hittar andra padel-spelare. Det gör sporten mer social helt enkelt.  

Vad tycker du är roligast med padel? 
– Det är nog att det är en så pass förlåtande sport. Bollen kommer alltid tillbaka. Om man jämför med t.ex. tennis så går det betydligt fortare att komma igång. Utvecklingskurvan i början går spikrakt uppåt.  

Info: Så spelar du padel på SATS 

Du bokar banan enkelt via matchi.se. Du behöver inte vara medlem på SATS för att spela padel. Antingen bokar du för ett visst antal spelare eller så bokar du in dig på någon av de öppna spelsessionerna, t.ex. på lunchpadeln. Om du har någon fråga till Robin så når du honom på robin.ortendahl@sats.se 

Fler nyheter