“Det måste vara kul annars är det inte roligt”


Sedan mars 2021 driver Caroline Johnson den charmiga klädbutiken Studio 21. Ett uppskattat inslag på Hovås allé.


– Det roligaste är konceptbygget och att ta fram helheten. Allt från det visuella konceptet och känslan kunderna får när de besöker butiken. För mig handlar det inte om att det specifikt är just en klädbutik, även om jag älskar design så skulle det lika gärna kunna vara något helt annat. Om jag ser ett behov så kan det vara nog för att sätta i gång min inspiration och mina tankar. Jag har alltid flera pågående idéer som formas i mitt huvud. 

Sedan tidigare driver Caroline även butiken Haga ETT: 
– I den butiken har vi både kläder och design. Jag kände ett sug på att öppna en mer renodlad klädbutik och tyckte att det saknades en butik med det här konceptet här i Nya Hovås. Sagt och gjort så öppnade jag Studio 21.  

Ni är en liten butik som skiljer sig från stora varuhus, kedjor och webbutiker. Vad tror du fördelarna är med det? 
– Jag tror att när folk säger att de vill ha kvar de fysiska butikerna så är det främst de mindre, personliga butikerna man pratar om, där man får den där lilla extra servicen. Vi känner våra kunder och många är lokala. Vi vet vad som hänger i deras garderob och vad de är bekväma i. Jag tror att vi kan erbjuda en helt annan service än de stora kedjorna och näthandeln och de som uppskattar det vill handla hos oss. 

Ni verkar ha väldigt kul i butiken på sociala medier? Har ni lika roligt som det verkar?
– Det måste vara kul. Annars är det inte roligt! Det är en del av varför jag tycker det är så roligt att gå till jobbet. Vi har ett härligt och tight gäng med en väldigt familjär känsla. Det lyser nog igenom att vi har kul!

Vad gäller på klädfronten i vår?
– Färg färg färg. Modet är lekfullare nu än för bara några år sedan. Svenskarna har blivit modigare. Danskarna har legat före oss där de haft ett lekfullt och färgglatt mode länge och nu har vi börjat komma ikapp. Fler har nog fått upp ögonen för att det är mycket roligare att våga leka och experimentera med färger.  

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att sjösätta sin vision och se att det både funkar och uppskattas! Att möta kundens behov och utvecklas tillsammans med kunderna inom våra egna ramar. Det är också kul när man kan få någon att våga testa något nytt. Det kan komma personer som vill prova något liknande som de redan har hemma. Då kan man ibland utmana med nya grejer. Ofta är det sedan de produkterna som åker ner i påsen och blir de där favoriterna i garderoben – och det är det bästa ”kvittot” vi kan få!

I intervjuserien Ansikten i Nya Hovås träffar du personerna som bor, jobbar eller vistas i området. Ansiktena du stöter på i Nya Hovås helt enkelt.

Vill du se hela utbudet av butiker, restauranger och andra verksamheter i området? Klicka här!

Fler nyheter