Träffa vår byggsamordnare Tove


Tove är byggsamordnare i Nya Hovås. Det betyder att hon försöker få byggena och allt som händer mellan dem att flyta på så smidigt som möjligt. Inte minst för att de som rör sig i området ska störas så lite som möjligt.

 

Vad gör en byggsamordnare?

– En byggsamordnare har kontakt med både byggherrerepresentanter och produktionen för alla projekt i konsortiet. Mitt främsta syfte som byggsamordnare är att skapa ett forum för att lyfta gemensamma frågor och för att sprida information mellan projekten, man kan säga att dialogarbetet förs vidare in i byggproduktionen för Nya Hovås. Det är ofta flera aktörer som bygger samtidigt och då uppstår det en del frågor kring gränsdragningar och tillfälliga lösningar, t.ex. omledning av trafik och flöden. Jag hjälper även till med att kommunikationen når rätt personer.

 

Hur länge har du jobbat i Nya Hovås?

– Jag började det här uppdraget för snart 3 år sen. Och det har ju hänt en del sedan dess! Under perioden har vi hunnit både starta och avsluta flera projekt. Området har hunnit utvecklas och fortsatt växa fram under dessa tre år!

 

Vad försöker du uppnå med ditt jobb?

– Man vill ju göra allt för att byggena ska flyta på så smidigt för möjligt, samtidigt som alla som rör sig i området ska kunna komma fram ohindrat. Under tiden som det byggs ska det ändå gå att bo här. Redan nu är det här en plats där man går i skolan, jobbar, handlar och bor.

 

Vilken är den största utmaningen?

– Att hitta bra lösningar som gör alla parter nöjda. Ibland behöver man vara lite kreativ i sitt tänkande för att lyckas. Det är ofta ingen enkel ekvation att få ihop alla inblandades intressen.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det blir som roligast när man kommer framåt och lyckas lösa problem. Sedan är det kul att bara vara ute på byggena. Att prata med folk och lära sig något nytt varje dag.

 

Är det något som sticker ut med att vara byggsamordnare i just Nya Hovås?

– Det är tydligt att man i Nya Hovås har jobbat extra mycket med dialogen, där man verkligen försökt få ut vad som händer och vad vi vill skapa. Och vi får även mycket tillbaka från de som bor i närområdet. Man märker fort när det blir en reaktion på något. Vi får feedback direkt.

 

Vad är det bästa med Nya Hovås?

– Det bästa är att det är ett så kul gäng som jobbar med hela projektet. Det är god stämning när man kommer ut till Nya Hovås och det är dessutom fina miljöer att vistas i. Det är kul att få vara med och se allt växa fram, och även vara med och bidra. Jag är dessutom uppväxt i närheten så det är lite extra kul att ha sett utvecklingen på nära håll.

 

Sedan snart två år har du även fyrbent kollega, hur är det att jobba ihop med Märta?

– Det finns inget bättre än att ha med sin bästa kompis på jobbet varje dag! Hon sprider också väldigt mycket glädje. Det är roligt att se alla andra bli glada när de får syn på henne. Hennes energi är väldigt smittsam.

Tove och Märta

Fler nyheter